:: دوره 11، شماره 41 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 11 شماره 41 صفحات 144-117 برگشت به فهرست نسخه ها
واکاوی تاریخی اجزاء و ارکان شهری کاشان در عهد صفوی (براساس منابع تاریخی و اسناد تصویری)
میلاد باغ شیخی
دانشجوی دکتری باستان‌شناسی دانشگاه تهران ، m.baghsheikhi@ut.ac.ir
چکیده:   (1991 مشاهده)
کاشانِ عصر صفوی به‌دلیل موقعیت جغرافیایی خاص میان دو شهر مهم صفوی، اصفهان و قزوین بیشتر مورد توجه شاهان قرار گرفت و مسیر آبادانی و پیشرفت را درپیش گرفت. این نوشتار می‌کوشد، ضمن پاسخ دادن به این پرسش، ساختار کالبدی فضایی شهر کاشان در عصر صفوی چگونه بوده است؟ به صورت نمونه وار تصویری از سیمای کالبدی شهر در دورۀ صفویان ارائه نماید و براین فرض استوار است که تحولات کالبدی شهر در این دوره متأثر از کاخ، شارستان، بازار، حصار و غیره بوده است. نوع مطالعه در این پژوهش تاریخی و روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی است. شیوۀ گردآوری اطلاعات کتابخانه‌ای (اسنادی) و میدانی است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می‌دهد که توجه و علاقۀ شاهان صفوی به عمران و آبادنی شهرها سبب شد که در این دوره بناهای اقتصادی (بازار، کاروانسرا)، رفاهی (مهمانسرا، آب‌انبار، سد)، مذهبی (مسجد)، بهداشتی (حمام)، اقامتی (خانه) و تدفینی (آرامگاه و زیارتگاه) در کاشان ساخته شد و یا مرمت گردید.
واژه‌های کلیدی: صفویه، ساختار فضایی، شهرِ کاشان.
متن کامل [PDF 752 kb]   (673 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ هنر و معماری
دریافت: 1399/1/25 | پذیرش: 1399/8/7 | انتشار: 1399/10/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 41 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها