:: دوره 11، شماره 41 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 11 شماره 41 صفحات 32-7 برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت نیروی انسانی (کارگزاران قضایی) در نظام قضایی علوی
سید روح‌الله پرهیزکاری
استادیار گروه مدرسی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی ، sr.parhizkari@gmail.com
چکیده:   (2302 مشاهده)
نظام قضایی در مجموع نظامات هر تمدنی از جایگاه حساسی برخوردار است و می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی یا انحطاط تمدنی گردد. در بین ارکان نظام قضایی، مهمترین آنها، نیروی انسانی است که حتی فارغ از دیگر ارکان نظام قضایی، می‌تواند سبب کارآمدی یا ناکارآمدی نظام قضایی گردد. نظام قضایی علوی به عنوان یک الگو برتر دولت اسلامی، اهمیت مطالعه شیوه مدیریت نیروی انسانی را در این نظام افزوده است. حاصل این پژوهش میان رشته‌ای با روش توصیفی ـ تحلیلی، پس از مطالعه سیره قضایی امیرالمومنین(ع)، با توجه به مؤلفه‌های مدیریت نیروی انسانی، یافته‌های قابل‌توجهی در زمینه شرح وظایف، پذیرش و گزینش قضات، آموزش و به‌کارگیری آنها، ارزیابی و نظارت کارگزاران قضایی است. بسیاری از این موارد که در آن دوره در نظام قضایی علوی وجود داشته است، امروزه به عنوان امتیازات و نقاط مثبت یک نظام و سازمان قضایی شمرده می‌شود.
واژه‌های کلیدی: امام علی(ع)، نظام قضایی، قضات، کارگزاران قضایی، مدیریت نیروی انسانی.
متن کامل [PDF 479 kb]   (731 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ معصومان(ع) با رویکرد فرهنگی و تمدنی
دریافت: 1399/2/26 | پذیرش: 1399/6/5 | انتشار: 1399/10/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 41 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها