:: دوره 8، شماره 27 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 8 شماره 27 صفحات 62-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نفاق و منافقین بر موضع‌گیری صحابه نسبت به غدیرخم
محمدعلی برادران 1، محمود مهدوی دامغانی2 ، اردشیر اسد بیگی3 ، علیرضا روحی4
1- عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان و دانشجوی دکتری رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ، Baradaranma@gmail.com
2- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
3- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
4- دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی
چکیده:   (5164 مشاهده)

با توجه به آموزه‌های جدیدی که اسلام با خود به ارمغان آورد، از نظر دینی به تقسیم‌بندی اجتماعی پرداخت که در دو دوره مکّی (مسلمان، کافر و مشرک) و مدنی (کافر، مشرک، منافق، مسلمان و مؤمن) خود را نشان داد. هجرت پیامبر| به مدینه سرآغاز عصر جدیدی در تاریخ اسلام شد که به تأسیس دولت ـ شهر نوپای مدینه انجامید و به همراه آن مسئله جانشینی آن حضرت نیز از دغدغه‌های این نظام سیاسی جدید بود تا جایی‌که، جانشینی آن حضرت مسئله‌ای شد که با درگذشت ایشان سبب انشقاق جامعه گردید. از حوادث مرتبط با این مسئله، غدیرخم و نقش منافقین، به‌عنوان یکی از ارکان ساختار اجتماعی جدید، در تحول معنایی غدیر بود. این پژوهش تلاش دارد با به روش توصیفی ـ تحلیلی به بررسی نقش منافقین در خصوص مسئله غدیرخم به‌ویژه امر جانشینی پیامبر| بپردازد.

واژه‌های کلیدی: غدیرخم، منافقین، امامت، صحابه.
متن کامل [PDF 271 kb]   (1412 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: سایر موضوعات تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
دریافت: 1395/10/6 | پذیرش: 1396/3/18 | انتشار: 1396/7/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 27 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها