:: دوره 10، شماره 34 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 10 شماره 34 صفحات 36-7 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی و تحلیل تاریخی عوامل مؤثر بر اعتلای نظام آموزشی امامیه در پنج قرن نخست هجری
محمدجواد یاوری سرتختی 1، محمدرضا جباری2
1- استادیار دانشگاه باقرالعلوم(ع) ، javadyavari@yahoo.com
2- دانشیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
چکیده:   (2984 مشاهده)

نظام آموزشی برای شکل‌گیری و تداوم نیازمند مبانی، منابع تولید علم، اهداف، نیازسنجی، برنامه‌ریزی، مدیریت، نیروی انسانی، متون و مراکز آموزشی است. البته، برای عبور از بحران‌ها و رسیدن به دست‌آوردهای نظام آموزشی، این امور به تنهایی کافی نیست، بلکه باید از یک دسته عوامل اصلی و فرعی، سلبی و ایجابی، زمینه‌ساز و تأثیرگذار بر روند پیشرفت کمی و کیفی نظام آموزشی کمک گرفت. براساس اهمیت موضوع در فهم تاریخ علمی امامیه، این پژوهش برای شناخت عوامل مهم، زمینه‌ساز و تأثیرگذار بر نظام آموزشی امامیه در پنج قرن نخست به دلیل فراز و نشیب فعالیت‌های علمی و آموزشی، صورت گرفت و روشن گردید، عوامل و پیش‌ران‌های اصلی بر شکل‌گیری و تداوم و عوامل فرعی بیشترین سهم را در توسعه کمی و کیفی نظام آموزشی داشته‌اند. در این میان عوامل سلبی اگرچه مشکلاتی را برای فرآیند آموزش ایجاد کرده‌اند، اما نقش اثرگذار بر خروج ار بحران‌ها را داشته‌اند.
 

واژه‌های کلیدی: نظام آموزشی، امامیه، پنج قرن نخست، اعتلاء و شکوفایی.
متن کامل [PDF 376 kb]   (548 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ تمدن و شیعه
دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/11/2 | انتشار: 1398/2/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 34 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها