:: دوره 9، شماره 33 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 33 صفحات 32-7 برگشت به فهرست نسخه ها
دستاوردهای نظام آموزش امامیه در عصر صفوی
سید محمد موسوی‌خو 1، محمود مهمان‌نواز2
1- استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه یاسوج ، mmusavikhu@gmail.com
2- استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه یاسوج
چکیده:   (4186 مشاهده)
حکومت شیعی صفویه پس از تشکیل در اوایل سده دهم هجری/شانزدهم میلادی، جهت تثبیت و تداوم حاکمیت و تبیین مبانی مشروعیت اقتدار خویش، نیازمند یک نظام آموزشی منظم، کارآمد و توانمند بود تا به مدد آن، اهداف سیاسی و مذهبی خود را در گستره جغرافیایی ایران تحقق بخشد. این نظام آموزشی در دولت صفویه با بهره­گیری از اصول و آموزه­های اعتقادی شیعی اثنی­عشری پدید آمد و در طول حیات سیاسی این سلسله، دوره­ای درخشان را در روند فرهنگ و تمدن اسلامی رقم زده است. هدف این پژوهش، بررسی دستاوردهای نظام آموزش امامیه در عصر صفوی است که به شیوه توصیفی-تحلیلی و با استناد به منابع اصلی عصر صفویه انجام شده است. یافته پژوهش نشان داده:نظام آموزشی مبتنی بر آموزه­های شیعی امامیه، نقش مؤثری در رشدو گسترش علوم مختلف و نیز ترویج و تثبیت اندیشه شیعی درجامعه و پدیداری وجوه مختلفی از فرهنگ و تمدن اسلامی در این دوره داشته است.
 
واژه‌های کلیدی: صفویه، امامیه، نظام آموزشی، دستاوردها.
متن کامل [PDF 409 kb]   (617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فرهنگ و تمدن عصر صفوی
دریافت: 1397/4/23 | پذیرش: 1397/11/27 | انتشار: 1398/2/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 33 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها