:: دوره 13، شماره 48 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 13 شماره 48 صفحات 100-75 برگشت به فهرست نسخه ها
سبک‌شناسی امیرمؤمنان علیه‌السلام در بهره‌مندی از قرآن کریم به‌مثابه منبع هویت‌ساز دینی در بازه زمانی حکومت
امیرمحسن عرفان1 ، محسن فکری فلاح 2
1- استادیار گروه تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی.
2- کارشناسی ارشد مدرسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی. ، mohsenfekrifallah@gmail.com
چکیده:   (1022 مشاهده)
نقش روزافزون ادراکات هویت‌بنیان و کردارهای هویت‌مند در جامعه ضرورت توجه به سرمایه‌های اصیل دینی در جهت پدیدآوری مبانی متقن و مطمئن هویت‌سازی را مضاعف می‌سازد. از سوی دیگر ارتباط وثیق و پیوند عمیق سیره حکمرانی امیرمؤمنان علیه‌السلام و معارف کلام وحی موجب می‌گردد تحلیل و بررسی سیره هویت‌سازی حضرت باتوجه‌به معارف قرآن کریم ضرورت یابد. بر همین اساس پژوهش حاضر با روش تحقیق کیفی در پاسخ به این پرسش پدید آمده است که آموزه‌های قرآنی چه جایگاهی در منظومه هویت‌سازی دینی در سیره امیرمؤمنان علیه‌السلام داشت. التزام به شبکه مفهومی قرآن کریم در هویت‌سازی به‌منظورِ سیاستگذاری مبتنی بر آنها ازجمله اقداماتی است که در سیره حضرت صورت پذیرفت. همچنین توسعه نگرش نسبت به سنت‌های الهی و کاربست آنها در جهت تقویت هویت دینی جامعه، بخش دیگری از کارکرد آموزه‌های قرآنی در سیره هویت‌سازی حضرت را پدید آورد. در ساحت اقدامات تمایزبخش نیز به‌منظورِ تعیین مرزهای دقیق هویتی بهره‌گیری از آیات مختلف برای افشای ماهیت دشمنان از دیگر اقدامات حضرت بود.
متن کامل [PDF 401 kb]   (345 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ معصومان(ع) با رویکرد فرهنگی و تمدنی
دریافت: 1400/9/22 | پذیرش: 1401/2/20 | انتشار: 1401/9/6


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 48 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها