:: دوره 9، شماره 31 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 9 شماره 31 صفحات 46-25 برگشت به فهرست نسخه ها
کارکرد «امنیت‌بخشی» امامزادگان در ایران
فاطمه سادات علوی علی آبادی 1، علیرضا واسعی2
1- استادیار جامعه المصطفی العالمیه ، fsalavi2014@gmail.com
2- دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
چکیده:   (3350 مشاهده)
هجرت امامزادگان از دیار اصلی خود و اقامت ایشان در مناطق مختلف ایران، از رخدادهای مهم تاریخ اسلام است که منشأ آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و موجب نضج و گسترش ایمان و امان مردم منطقه گردید. این نوشتار به روش تاریخی‌تحلیلی با رویکرد جامعه‌شناسانه و بر پایه نظریه اسلام تمدنی، در صدد واکاوی کارکرد امنیت‌بخشی امامزادگان در ایران است. با توجه به تأثیر هویت شیعی بر رفتار سیاسی حاکمان جمهوری اسلامی ایران و نیز نوع نگاه و باوری که توده مردم نسبت به امامزادگان داشته و دارند، به نظر می‌رسد این مزارها در انسجام‌بخشی هموندان جامعه با یکدیگر از یک سو، با حاکمان از سوی دیگر و ایجاد روحیه استغناء و غیرگریزی که شاخص عمده امنیت شمرده می‌شود، از سوی سوم نقش ایفا می‌کنند. دستاورد پژوهش آن است که امامزادگان، عامل مهمی در توسعه و تعمیق امنیت ملی هستند.
 
واژه‌های کلیدی: امامزادگان، مهاجرت، امنیت‌بخشی، تاریخ ایران، هویت‌بخشی.
متن کامل [PDF 314 kb]   (1101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تمدن ایران اسلامی
دریافت: 1396/10/17 | پذیرش: 1397/3/5 | انتشار: 1397/4/31


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 31 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها