:: دوره 13، شماره 48 - ( پاییز 1401 ) ::
امیرمحسن عرفان1 ، محسن فکری فلاح 2
1- استادیار گروه تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی.
2- کارشناسی ارشد مدرسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی. ، mohsenfekrifallah@gmail.com
نقش روزافزون ادراکات هویت‌بنیان و کردارهای هویت‌مند در جامعه ضرورت توجه به سرمایه‌های اصیل دینی در جهت پدیدآوری مبانی متقن و مطمئن هویت‌سازی را مضاعف می‌سازد. از سوی دیگر ارتباط وثیق و پیوند عمیق سیره حکمرانی امیرمؤمنان علیه‌السلام و معارف کلام وحی موجب می‌گردد تحلیل و بررسی سیره هویت‌سازی حضرت باتوجه‌به معارف قرآن کریم ضرورت یابد. بر همین اساس پژوهش حاضر با روش تحقیق کیفی در پاسخ به این پرسش پدید آمده است که آموزه‌های قرآنی چه جایگاهی در منظومه هویت‌سازی دینی در سیره امیرمؤمنان علیه‌السلام داشت. التزام به شبکه مفهومی قرآن کریم در هویت‌سازی به‌منظورِ سیاستگذاری مبتنی بر آنها ازجمله اقداماتی است که در سیره حضرت صورت پذیرفت. همچنین توسعه نگرش نسبت به سنت‌های الهی و کاربست آنها در جهت تقویت هویت دینی جامعه، بخش دیگری از کارکرد آموزه‌های قرآنی در سیره هویت‌سازی حضرت را پدید آورد. در ساحت اقدامات تمایزبخش نیز به‌منظورِ تعیین مرزهای دقیق هویتی بهره‌گیری از آیات مختلف برای افشای ماهیت دشمنان از دیگر اقدامات حضرت بود.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ معصومان(ع) با رویکرد فرهنگی و تمدنی
دریافت: 1400/9/22 | پذیرش: 1401/2/20 | انتشار: 1401/9/6

Erfan A M, Fakhri Fallah M. Amir al-Mu'minan's Stylistics in Benefiting from the Holy Qur'an as a Source of Religious Identity in the Period of Government. - 2022; 13 (48) :75-100

عرفان امیرمحسن، فکری فلاح محسن. سبک‌شناسی امیرمؤمنان علیه‌السلام در بهره‌مندی از قرآن کریم به‌مثابه منبع هویت‌ساز دینی در بازه زمانی حکومت. تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی. 1401; 13 (48) :75-100