نگاهی تحلیلی ـ تطبیقی به معماری و موسیقی ایرانی بر مبنای مفاهیم حکمت سهروردی
فاطمه گودرزی 1، حمیدرضا شریف2
1- کارشناسی ارشد معماری ، fatemeh.good86@gmail.com
2- دانشیار دانشگاه شیراز
حکمت اشراق سهروردی با در برداشتن مفاهیم حکمی ایرانی ـ اسلامی، می‌تواند مبنایی برای بررسی نقش مفاهیم حکمی در هنر ایرانی ـ اسلامی‌ایرانی در نظر گرفته شود. بر این اساس، هدف این پژوهش، پاسخ به این پرسش است که نمود مفاهیم حکمت سهروردی در معماری و موسیقی ایرانی به چه شکل صورت پذیرفته است. بدین منظور ابتدا به تبیین مفاهیم حکمت اشراق سهروردی پرداخته شده است؛ سپس به صورت مجزا نمود این مفاهیم به صورت استدلالی و تحلیلی در دو حوزۀ معماری و موسیقی ایرانی بررسی گشته و در نهایت تطبیق این دو حوزه بر اساس مفاهیم عنوان شده صورت پذیرفته است. یافته‌های پژوهش حاکی از این امر است که نمود مفاهیم حکمی اشراقی سهروردی به روشنی در هر دو حوزۀ معماری و موسیقی ایرانی قابل مشاهده و بررسی می‌باشد و آراء سهروردی می‌تواند به عنوان مبنای تطبیق مفهومی معماری و موسیقی ایرانی در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: سهروردی، حکمت اشراق، مطالعۀ تطبیقی، معماری ایرانی، موسیقی ایرانی
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ هنر و معماری
دریافت: 1396/7/30 | پذیرش: 1396/11/29 | انتشار: 1397/4/31

Goodarzi F, Sharif H R. A Comparative Study of the Iranian Architecture and Music based on the Suhrawardi's Philosophy of Illumination. - 2018; 9 (30) :123-148