نرخ پذیرش: 20.4
نرخ رد: 79.6
:: دوره 6، شماره 20 - ( پاییز 1394 ) ::
جایگاه جابر بن حیان در اندیشه کراوس و سزگین
سیده فاطمه محدث 1، طاهره عظیم‌زاده تهرانی2
1- تاریخ و تمدن ملل اسلامی و مدرس گروه معارف اسلامی دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمی‌نژاد مشهد ، fatemehmohaddess@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ایران

ابوعبدالله جابر بن حیان بن عبدالله کوفی (200 ـ 103 ق / 815 ـ 721 م)، دانشمند بزرگ شیمی در جهان تشیع و شخصیتی مورد بحث و جدل و موجد آرا و عقاید متفاوت و متعارض نزد شرق‌شناسان، ازجمله مهم‌ترین شخصیت‌ها در تاریخ علوم اسلامی می‌باشد. دو تن از شرق‌پژوهان که درباره وی تحقیق بسیاری داشته و نظریات متفاوت ارائه داده‌اند، پاول کراوس و فؤاد سزگین می‌باشند. این مقاله درصدد بررسی نظرات این‌دو و دلایل آن درباره جابر می‌باشد؛ به این منظور ابتدا به معرفی جابر پرداخته، سپس به دیدگاه‌های کراوس و سزگین درباره او می‌پردازد.

واژه‌های کلیدی: جابر بن حیان، کراوس، سزگین، امام جعفر صادق(ع)، کیمیا.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تاریخ تمدن و شیعه
دریافت: 1393/6/26 | پذیرش: 1393/12/27 | انتشار: 1395/12/19

Mohades S F, AzimzadehTehrani T. The Position of Jabir Ibn Hayyan in the Thoughts of Kraus and Sezgin. - 2015; 6 (20) :29-48

محدث سیده فاطمه، عظیم‌زاده تهرانی طاهره. جایگاه جابر بن حیان در اندیشه کراوس و سزگین. تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی. 1394; 6 (20) :29-48